Breman werkt efficiënter dankzij RGS

Betere financiële resultaten, minder druk op de organisatie, hogere klanttevredenheid én voorrang bij projecten. Zomaar een greep uit de voordelen die de RGS-methodiek Breman Installatiegroep biedt. Mark Sprenkels, Manager Kenniscentrum Energietransitie bij Breman Installatiegroep, ziet tevreden dat het bedrijf nu een streepje voor heeft bij verduurzaming van de woonvoorraad van woningcorporaties.

“Ik hoef de RGS-methodiek niet te promoten binnen Breman. Steeds meer vestigingen beginnen er zelf mee, omdat de markt het vraagt. We werken veel voor woningcorporaties, en die moeten hun woningvoorraad verduurzamen. Dat zijn best ingewikkelde projecten en dat vraagt om veel afstemming tussen de opdrachtgever, bouwkundige én installateur, het liefst zo vroeg mogelijk in het proces. Door de subsidieregeling Renovatieversneller kwamen we in meer samenwerkingsverbanden, zo ook bij het Regioplatform Woningcorporaties Utrecht (RWU). Daaruit bleek meteen de meerwaarde van het gezamenlijk optrekken.”

Meepraten over bouwkundige en installatie keuzes

“Omdat je vanaf de start meepraat, heb je ook invloed op de bouwkundige en de installatie keuzes, waardoor die meteen goed zijn voor alle partijen. Hierdoor verloopt het proces erna een stuk sneller en soepeler. Nu bepalen we samen de eindoplossing in plaats van dat we op het einde mogen installeren wat door anderen is bepaald.

Eerder kwamen we klem te zitten omdat opdrachtgevers ons pas tegen het einde van de ontwerpfase inschakelden. Bij een verduurzamingsvraag maakten we meerdere offertes en het meeste werk deden we voor niets, want onderaan de streep kozen ze vaak voor een traditioneel concept omdat er toch alleen budget was voor een cv-ketel met ventilatiebox. Ondanks de ambitie om gasloos te gaan.”

Efficiëntere inzet van medewerkers en meer rust in de organisatie

"Nu we direct aan tafel zitten, maken onze engineers en calculatie niet meer drie, maar één offerte. Dat scheelt niet alleen kosten, maar ook een beroep op schaarse krachten die we nu efficiënter inzetten. Omdat we eerder op de lijn zitten, weten we ver van te voren welke projecten eraan komen en reserveren we eerder materialen. Dat geeft onze logistiek en de rest van de organisatie veel meer rust. Uiteraard verbetert hierdoor ook je leveringszekerheid."

Meer focus door slimme functiesplitsing

"De efficiëntieslag gaat veel verder. Moet de dakdekker aan de slag? Dan kan hij meteen de buitenunit van de warmtepomp plaatsen en de gaten ervoor afwerken. Door deze en andere slimme functiesplitsing focussen wij ons meer op het technisch ingewikkelder werk. We merken dat we hierdoor echt een streepje voor hebben. Ze vragen je de volgende keer weer in een samenwerkingsverband, in plaats van dat je mee moet doen op basis van een aanbesteding. En ook dat weer scheelt je heel veel kosten in capaciteit en acquisitie."

RGS leidt tot betere financiële resultaten

"Onze financiële resultaten verbeteren omdat we met RGS efficiënter werken. Betere afstemming versnelt niet alleen het besluitproces, je vermijdt ook extra nazorg. We beslissen mee aan de voorkant welke producten we plaatsen. Hiermee kies je niet alleen de producten die aan de verduurzamingsvraag voldoen, maar ze zijn ook onderhoudsvriendelijk. Zo houden we grip op ons onderhoudsportfolio, en hebben we minder aftersales en gedoe in de beheerfase. Vanwege de hogere kwaliteit kiezen woningcorporaties niet voor niets nu graag voor ons, want ook huurderstevredenheid is gestegen. We zien na de inzet van RGS dat onze waardering is gestegen."

RGS niet alleen handig voor installatiebedrijven die regierol willen

“Wat mij betreft is RGS voor elk installatiebedrijf waardevol. Maak wel de keuze welke positie je binnen de keten wil innemen. Wil je advies geven en controle over wat je installeert? Dan kun je met RGS opschuiven in de waardeketen, en aanschuiven voorin het proces. Maar je kunt ook gewoon kiezen om installatiecapaciteit te leveren. Ook dat past binnen RGS, en ook dan zul je efficiënter werken. Wij kiezen ervoor om direct aan tafel te zitten, en dat gebeurt dankzij RGS steeds vaker.”

Meld je aan voor het Webinar en start ook met RGS

Spar je regelmatig met woningcorporaties over de verduurzaming van hun woningvoorraad? Dan is deze webinar een must. De markt vraagt namelijk steeds vaker installateurs of ze via de RGS-methodiek werken. Daarnaast zorgt het voor betere financiële resultaten, minder druk op de organisatie en een hogere klanttevredenheid. Meer weten? Schrijf je in voor het webinar op 23 april via deze inschrijflink.

Terug naar overzicht